Gevulde champignons op twee manieren

Champignons bevatten weinig calorieën, ze zijn vet- en cholesterolvrij en zoutarm. Anderzijds bevatten ze veel vezels. Bewaar paddestoelen in de koelkast en dek ze af met plasticfolie om uitdroging te voorkomen. Ze mogen niet hermetisch worden afgesloten, geef ze steeds wat ademruimte. Plaats ze ook niet te dicht in de buurt van sterk geurende producten zoals uien en prei, omdat ze dan de geur overnemen.

INGREDIËNTEN

  • 14 champignons (bruin of witte)
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper

BACON- EN CHILLI-VULLING

  • 3 plakjes kort gesneden spek, in blokjes gesneden
  • ¼ bruine ui, fijngehakt
  • 1 lange rode chilipeper, fijngehakt
  • 200 milliliter zure room

TOSCAANSE VULLING

  • 200 milliliter zure room
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel rozemarijn, fijngehakt
  • 1 theelepel peterselie, fijngehakt

BERIJDINGSWIJZE

  • Verwijder de steeltjes van de champignons en gooi ze weg.
  • Voor de spek-chilivulling: Grill het spek op een kookplaat pan en bak de ui bruin tot hij gekarameliseerd is. Eenmaal gekookt, zet opzij om af te koelen. Meng de chilipeper en de zure room in een kom en breng op smaak met zout en peper. Voeg het spek en de ui toe. Roer om te combineren.
  • Voor de Toscaanse vulling: Meng in een kom de zure room, knoflookpoeder, rozemarijn en peterselie en breng op smaak met zout en peper.
  • Bereid de barbecue voor op indirect koken op middelhoog vuur (190°C tot 230°C – braadstand).
  • Vul met een lepel het midden van elke paddenstoel met de vulling.
  • Bestrooi de gevulde champignons met een beetje geraspte kaas.
  • Rooster de champignons op indirect middelhoog vuur gedurende 10 tot 15 minuten, met gesloten deksel, of tot de kaas goudbruin kleurt.
Deel op social media: