Gegrilde Gekruide Boemkool

Een kruidenmengsel geeft de bloemkool een aardse smaak met slechts een vleugje warmte. Door de bloemkool eerst op directe hitte te grillen ontstaat er een licht verkoolde, krokante korst. Door de bloemkool tijd te geven op indirecte hitte, laat je hem zachtjes koken tot hij zacht is. Het kruidenmengsel dat is afgeleid van de op de kruiden die gebruik worden bij Kebab.

INGREDIËNTEN

Voor het kruidenmengsel

  • theelepels (6g) zeezout ; gebruik voor tafelzout de helft van het volume of hetzelfde gewicht
  • theelepels gemalen kurkuma
  • theelepel gemalen rode peper
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel versgemalen  zwarte peper

Voor de bloemkool

  • 1 maakt de bloemkool schoon, ontdaan van groene bladeren en in plakjes van 3/4 gesneden.
  • Extra vergine olijfolie , om te bestrijken en te besprenkelen
  • eetlepel fijngehakte verse korianderblaadjes

BEREIDINGSWIJZE

Voor het kruidenmengsel

  • Meng alle ingrediënten in een kleine kom.

Overig

  • Steek de BBQ aan.
  • Maakt de ene kant wat heter dan de andere kant van de BBQ
  • Plaats het grillrooster, dek de grill af en laat 5 minuten voorverwarmen.
  • Smeer het rooster in met olie .
  • Kruid de plakken bloemkool aan beide kanten
  • Leg de bloemkool op de hete kant van de grill, en  draai de bloemkool, tot het aan beide kanten bruin geworden is.
  • Verplaats de bloemkool naar de koele kant van de grill, dek af en blijf 10-15 minuten langer liggen tot ze gaar zijn.

Leg de bloemkool op een bord, bestrooi met koriander, besprenkel met verse olijfolie en serveer.

P.S.

Zorg er bij het snijden van de bloemkool voor dat je er verticaal doorheen snijdt, zodat de roosjes op elke plak bij elkaar worden gehouden door een deel van de kern en/of steel – je wilt grote stukken bloemkool zodat ze niet door de grill naar beneden glijden rooster.

Deel op social media: