Gegrilde eieren in portobello-champignons

De paddenstoel heeft een diepe holte en hoge rand, wat perfect is om het ei in te plaatsen. Het gerecht wordt vervolgens gegrild en kan naar keuze worden aangevuld met geraspte kaas, peper en/of gehakte verse kruiden om de smaak te verrijken.

Ingrediënten

  • 4 grote portobello-paddenstoelen (ongeveer 10 cm in diameter).
  • Olijfolie
  • 4eieren
  • Peper
  • eetlepels ( 60 ml )geraspte Parmezaanse kaas.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur (ongeveer 180 °C).
  2. Veeg de hoedjes van de champignons af met een droge papieren handdoek. Verwijder stengels.
  3. Schraap met een lepel de zwarte kieuwen eruit en zorg ervoor dat de randen van de paddenstoelen niet breken.
  4. Bestrijk de hoedjes van de champignons met olie. Plaats de champignons op de grill, met de dop naar beneden. Breek in elke champignon een ei. Sluit het deksel. Grill tot de eieren naar wens gaar zijn en de champignons zacht zijn, 12 tot 15 minuten.
  5. Haal van de grill; Strooi peper en 1 eetlepel (15 ml) kaas over elk ei.
Deel op social media: