Bloemkool curry van de BBQ

Op de website van Koppert Cress vonden we een mooi recept van Leonard Elenbaas (BBQ Pitmaster Community) en Eric Miete. Dit recept zit boordevol smaken, omdat er maar liefst 5 soorten cressen worden gebruikt: Ghoa Cress®, Kaffir Lime Leaves, Kyona Mustard Cress, Motti Cress en Rock Chives®. Veel grillplezier en eet smakelijk!

Ingrediënten

  • bloemkool
  • 150 gr gram eetlepel griekse yoghurt
  • 150 gram eetlepel kwark
  • 1 eetlepel vadouvan
  • 1 eetlepel marsala
  • 1 eetlepel komijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 Rock Chives
  • 1 Motti Cress
  • 1 Kyona Mustard Cress
  • 1 Ghoa Cress
  • poeder van Kaffir Lime Leaves
  • zout
  • gemalen peper

Bereidingswijze

  • Vermeng de yoghurt, kwark, vadouvan, marsala, komijn, gesneden Rock Chives, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout met een garde door elkaar.
  • Gebruik de helft van het mengsel om de bloemkool mee in te smeren en gebruik de andere helft later als saus.
  • Bak de bloemkool voor 45 minuten op 180°C op de Kamado af (afhankelijk van de grote van de bloemkool).
  • Leg de bloemkool op een bord, schep hier de saus over, knip de rest van de cressen en vermeng als een cress salade en leg deze op de bloemkool.

 

Deel op social media: