BBQ Hasselback aardappel met cheddar

Op de site van foodness.nl/ vindt je geweldige BBQ-recepten. Hierbij hebben we een mooi recept voor uw geselecteerd. Het recept komt uit het e-book Gruwelijk Grillen wat je kan bestellen bij Bol.com

Ingrediënten BBQ Hasselback aardappel

(voor 4 personen als bijgerecht)

  • 4 vastkokende aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 100 milliliter olijfolie
  • 100 gram cheddar (geraspt)
  • 2 bosuien
  • snuf peper & zout
  • barbecuesaus

Nodig: BBQ hitteschild + lekbak + satéprikkers

Bereidingswijze BBQ Hasselback aardappel

  • Verwarm de barbecue naar 190C en plaats het hitteschild in de barbecue om op indirect vuur te koken.
  • Steek de satéprikkers in de lengte van de aardappel, op 1/3 van de hoogte van de aardappel (klinkt ingewikkeld, is het niet). Snijd om de paar millimeter (3 millimeter ofzo) tot aan de satéprikker inkepingen in de aardappel. Maak een prutje van knoflook, olie, peper en zout en smeer de aardappelen hier rijkelijk mee in. Ook tussen de inkepingen.
  • Bak de aardappelen in 90 minuten gaar op de grill op de barbecue, met de inkepingen naar boven. Drapeer in de laatste 5 minuten lekker veel geraspte cheddar over de aardappelen en laat het smelten.
  • Snijd de bosuien in ringen en serveer de aardappelen onder een laagje cheddar, bosui en barbecuesaus.
Deel op social media: