Eieren grillen op de BBQ

Eieren grillen op gloeiende kolen van je barbecue is een geweldige manier om je eiergerechten een unieke smaakboost te geven. In plaats van ze traditioneel te koken voor bijvoorbeeld salades, kun je ze rechtstreeks op de grill leggen en ze in hun schaal laten koken. Dit bespaart niet alleen tijd, maar voegt ook een heerlijke rokerige smaak toe die je eieren naar een hoger niveau tilt.

Dus, als je klaar bent om van die verse eieren gegrilde meesterwerken te maken, steek dan die barbecue aan en laat de magie beginnen. Je zult versteld staan ​​van de smaakexplosie die deze simpele techniek met zich meebrengt.

Hoe gegrilde eieren te maken

1. Leg rauwe eieren in hun schaal op het rooster boven een zacht vuur.

2. Laat ze 3 tot 4 minuten per kant op het rooster liggen en draai ze voorzichtig om met een tang. Ze moeten in 6 tot 14 minuten klaar zijn, afhankelijk van hoe je de dooiers lekker vindt.

3. Net als hardgekookte eieren blijven gegrilde eieren koken nadat ze van het vuur zijn gehaald, dus plaats ze een paar minuten in een ijsbad om het koken te stoppen en een grijze ring rond de dooier te voorkomen.

Deel op social media: