Komkommers ideaal als side dish! Wij hebben in deze bereiding gekozen om de komkommer in zijn geheel te roosteren op de BBQ, dit geeft een extra touche aan de salade. Heb je geen BBQ of geen zin om deze aan te steken? Leg ze dan onder de salamander. Je kunt de komkommer ook in plakken snijden en grillen in een grillpan of zelfs branden met een crème-brulée brander. Zolang je maar zorgt dat ze rondom licht geblakerd zijn maar niet door en door verbrand.
Ingrediënten
3 komkommers
1/2 bosje pimpernel
1 rode ui
150 gram rucola
Vinaigrette
1 dl olijfolie
1 dl zonnebloemolie
1 dl sushi azijn
sap + rasp van 1 citroen
Bereidingswijze
Josua Oechies is chef-bedrijfsleider van het restaurant Vidiveni in Zwolle. In dit restaurant bestaat het team voor een groot deel uit mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Josua Oechies koos ervoor om zijn ziel te steken in een restaurant dat niet alleen bijzonder eten serveert, maar vooral leuk werk oplevert.
http://www.vidiveni.nl