Bloemkool tandoori

Dutch Cuisine gaat de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zetten voor een breed publiek. Een eetcultuur die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. Met smaak, gezond en verantwoord koken vanuit hun creativiteit en eigenzinnigheid, hun vrijdenken en pragmatisme en altijd vanuit het principe: less is more. Deze waarden weerspiegelen wie ze zijn en waar ze voor staan. Zij is hun identiteit, hun DNA. Hierbij een Recept van SVH Meesterkok en executive chef Stenden University Hotel, Leeuwarden Albert Kooy

Ingrediënten:

  •    1 / 750 gr.Biologische bloemkool
  •    150 gr. yoghurt
  •    3 tenen knoflook
  •    1 cm verse gemberrasp
  •    1 thl. mango poeder
  •    1 thl. uipoeder
  •    1 thl. kurkumma poeder
  •    1 thl. mosterd poeder
  •    3 thl. Tantoori masala
  •    1 eetl. Mango chutney
  •    Mosterd olie
  •    ½ bos fijn gesneden koriander

Bereidingswijze:

  • Bloemkool in mooie grote rozen snijden, 24 uur marineren.
  • Steel en bladeren verwerken tot kimchi zie recept hieronder.
  • Na 24 uur marineren de rozen bloemkool aan spiezen (sate prikkers) rijgen en op de BBQ roosteren. 500 C
  • Garneren met de kimchi van bloemkool, verse koriander, rode ui en komkommer zoet-zuur (recept)

A’la minute Bloemkool `Kimchi`

Ingrediënten:

  • Bladeren van de bloemkool
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel fijn zeezout

Steel van de bloemkool

  • 125 gram(1x kliein) winterwortel, fijn geraspt.
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 gr.verse gember, geschild en fijngeraspt
  • 1 st. kleine ui, fijngeraspt  
  • 1 dl water
  • 10 gr.rijstemeel
  • 120 ml vissaus (Thais)

Bereidingswijze:

  • Snijd de onderkant van de bloemkool eraf, steel en bladeren, scheur de bladeren van de steel en pekel deze in de suiker en zout voor een uur.
  • Rasp vervolgens de bloemkool steel en meng met de geraspte wortel, kleine ui, de fijgehakte knoflook en gember.
  • Kook het water en bind het met de rijstbloem, maak dit opsmaak met de vissaus, en meng met de verse ingredienten roer alles goed door elkaar.
  • De bloemkoolblad is inmiddels slap geworden, Giet de pap over de bladeren.
  • Sluit de pot af en laat hem een dag staan voor gebruik bij de Tandoori van bloemkool.

Voor garnituur:

  • Ala minute Kimchi afspoelen, drogen op keuken papier en serveren met de bloemkool Tandoori, knoflook saus en salades.
Deel op social media: