Appel en komkommer gin cocktail

Doe eens iets anders dan een gewone gin-tonics met deze gemakkelijke gin-cocktail die smaakt naar zomer in een fles. Gin, perzikschnaps en appelsap vormen samen een zoet drankje dat perfect is voor elk zomerfeest.

Ingrediënten

  • 16 plakjes komkommer (met schil), plus wat in reepjes geschilde plakjes
  • 8 takjes verse munt, alleen de blaadjes, plus extra takjes om te garneren
  • 150 ml Gin
  • 50 ml perzikschnaps
  • 1 limoen, geperst
  • 800 ml appelsap, gekoeld
  • 1 perzik, in plakjes, om te garneren

Bereidingswijze

  1. Doe de plakjes komkommer en de muntblaadjes in een grote kan met een scheutje gin en kneed ze met een cocktailstamper of het uiteinde van een deegroller tot de munt goed gekneusd is en de komkommer kapot is. Roer de resterende gin en de perzikschnaps erdoor. Voeg de limoen en het appelsap toe, roer om te combineren en zeef in een fles van 1,5 liter.
  2. Koel tot 1 dag voor het opdienen. Serveer met enkele takjes munt, komkommerlinten en perzikschijfjes om te garneren.

Geniet maar drink met mate, en niet drinken als u nog moet rijden. 

Deel op social media: