Yorkshire Pudding

Yorkshire pudding is een traditioneel Brits gerecht dat vaak wordt geserveerd bij rosbief. Ondanks de naam is het geen dessert, maar een soort beslagpudding. Yorkshire pudding wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij rosbief en jus. Het kan ook worden geserveerd bij andere vleessoorten of als onderdeel van een brunch of kerstdiner. Veel plezier bij het maken van dit bij recept, samen met de foto die we hebben  gevonden op de site van onze vrienden bij Weber.

Ingrediënten

  • 140 gram gewone bloem
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • Zout en peper, om op smaak te brengen
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 75 ml bruiswater

Bereidingswijze

  • Doe de bloem ain een grote matbeker, voeg de eieren en het bruiswater toe.
  • Klop tot het mengsel een gladde maar dikke pasta is. Voeg vervolgens geleidelijk de melk en de olie toe, terwijl u blijft roeren.
  • Breng op smaak met zout en peper. Laat 1 uur rusten voor gebruik, dit komt het eindresultaat ten goede.

DE BARBECUE

  • Bereid de barbecue voor op indirecte hitte, ca. 200°C.
  • Giet een kleine hoeveelheid olie in elk compartiment van uw Yorkshire puddingvorm.
  • Laat de bakplaat met het barbecuedeksel naar beneden gedurende 10 minuten voorverwarmen.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de compartimenten.
  • Bak met het deksel naar beneden op indirect vuur gedurende ongeveer 45 minuten, of tot ze goudbruin van kleur zijn. Voor het beste resultaat vermijdt u het deksel op te tillen tijdens de kooktijd.
Deel op social media: