Warme chocolademelk geroosterde marshmallows

Deze tijd van het jaar brengt een betoverende mix van gezelligheid met zich mee – van familiebijeenkomsten tot knetterende open haarden en epische sneeuwballengevechten. Maar wat deze periode echt onvergetelijk maakt, is het onweerstaanbare samenspel van smaken en aroma’s. Verbeeld jezelf eens in december, omringd door de sfeer van een zomerkampvuur, terwijl je geniet van een heruitgevonden klassieker: warme chocolademelk met een twist.

Deze verrukkelijke creatie begint met marshmallows die liefdevol zijn geroosterd op houtskool, waardoor elke slok een onvergetelijke reis wordt naar knisperende avonden en gezellige momenten. Laat deze warme kop pure vreugde je verwarmen en je hart veroveren. Dus, haal die grill tevoorschijn en laat het genieten beginnen!

Zelfgemaakte warme chocolademelk met op houtskool geroosterde marshmallows  

Ingrediënten

 • 2½ kopjes volle melk
 • 1 kopje zware room
 • 2 snufjes zout
 • 2 eetlepels ongezoet cacaopoeder
 • ½ kopje pure chocoladestukjes
 • ½ kopje melkchocoladestukjes
 • 6 grote marshmallows

Bereidingswijze

 1. Verwarm uw houtskoolgrill voor tot de temperatuur 180 tot 200 graden bereikt. Terwijl de grill voorverwarmt, combineer de melk, slagroom en zout in een kleine pan. Plaats de pan direct boven de hete kolen totdat de vloeistof begint te stomen.
 2. Klop het cacaopoeder door de vloeistof. Wanneer het begint te koken, haal je de pan van de grill en voeg je chocoladestukjes toe. Zet opzij en laat de chocolade smelten.
 3. Plaats twee marshmallows op het uiteinde van een grillvork. Rooster de marshmallows boven het houtskoolvuur tot ze lekker bruin worden (of tot ze gaar zijn zoals gewenst). Herhaal dit totdat alle 6 marshmallows geroosterd zijn. Doe een marshmallow in elke mok en zet opzij.
 4. Klop het hete melkmengsel krachtig totdat de gesmolten chocolade gelijkmatig is gemengd.
 5. Giet de warme chocolademelk in de beker leg de  marshmallows erop en serveer. Genieten!
Deel op social media: