THAISE PINDASAUS

Op de site van Mele Best vonden het het volgende recept wat we u niet mogen onthouden. Thaise pindasaus! Deze verse zelfgemaakte pindasaus (satesaus) maak je eenvoudig zelf. Gemaakt met heerlijke ingrediënten. Deze pindasaus past goed bij enkele van zijn saté recepten.

INGREDIËNTEN THAISE PINDASAUS

400 ml Kokosmelk
200 gram Pindakaas
30 gram Thaise rode currypasta
20 ml Thaise vissaus
10 ml Koolzaadolie
10 gram Palmsuiker
1 Limoen

BENODIGDHEDEN

Garde
Pan

BEREIDING

  • Zet alle ingrediënten klaar voor de Thaise pindasaus. Verwarm in een pan met een dikke bodem de koolzaadolie. Roer hierin de Thaise rode currypasta voor 1 minuut.
  • Voeg na 3 minuten de kokosmelk toe. Roer de met een garde door tot de kokosmelk gaat koken. Zet het vuur laag en voeg al roerend lepel voor lepel de pindakaas toe. Blijf met de garde door roeren tot alle pindakaas is opgenomen.
  • Schep de palmsuiker bij de Thaise pindasaus en schenk de Thaise vissaus erbij. Roer wederom goed door tot de palmsuiker helemaal is opgelost.
  • Roer als laatste het sap van 1 limoen door de pindasaus. Breng de pindasaus op laag vuur roerend aan de kook. Laat de Thaise pindasaus daarna nog 5 minuten op laag vuur pruttelen. De saus zal tijdens het afkoelen wat indikken. Door de saus te verwarmen zal deze weer wat dunner worden. Zo kun je de gewenste dikte bepalen.
  • Vergeet niet om zo nu en dan door de saus te roeren met een garde en voorkom aanbranden. Houd de saus warm op een klein laag vuurtje tot gebruik.

 

Deel op social media: