Ontbijtpizza

Laten we de dag goed beginnen met een ontbijtpizza van auteur, journalist, docent en tv-presentator Steven Raichlen. P.s. Met de lunch is dit ook wel lekker hoor.

Ingredienten

  • 1 pizzadeeg  zelf maken of kant en klaar,
  • 2 kopjes grof geraspte gruyere-kaas in de grot
  • 6 reepjes spek, in stukken van 2 inch gesneden en gedeeltelijk gekookt op uw grill of kookplaat
  • 8 ons shiitake-paddenstoelen, zonder steel en in dunne plakjes gesneden
  • 4 lente-uitjes, schoongemaakt en kruislings in dunne plakjes gesneden
  • 6 eieren
  • 3/4 kop fijn geraspte Parmigiano Reggiano-kaas
  • Extra vergine olijfolie
  • Grof zeezout en gemalen zwarte peperkorrels
  • Hete rode pepervlokken

 

Je hebt ook het volgende nodig: Een pizzasteen en een pizzaschep

Bereidingswijze

1: Bereid het pizzadeeg voor. Laat het één keer rijzen, sla het neer, vorm er twee ballen van en laat het opnieuw rijzen tot het in volume verdubbeld is.

2: Stel ondertussen uw grill in voor indirect grillen en verwarm hem op de hoogste stand. Verhit ook een pizzasteen. (Het zou ongeveer 600 graden moeten zijn.)

3: Strek de helft van het pizzadeeg uit tot een cirkel van 10 bij 12 inch. Leg het op een pizzaschep, rijkelijk bestrooid met maïsmeel.

4: Bestrooi de pizza met de helft van de gruyère. Verdeel de helft van het spek, de shiitakes en de lente-uitjes erover en laat 3 cirkels van 3 inch over voor de eieren. Breek 3 eieren in de cirkels en zorg ervoor dat de dooiers niet breken. Bestrooi de pizza met de helft van de Parmigiano (probeer de eieren te vermijden) en besprenkel de hele krop met olijfolie. Bestrooi de pizza met zout, peper en hete rode pepervlokken. Bereid de andere pizza op dezelfde manier.

5: Schuif de pizza op de hete pizzasteen. Sluit het grilldeksel en grill tot het spek sissend en bruin is, de eieren gaar zijn, de kaas gesmolten, de korst gepoft en bruin is en het geheel er goed genoeg uitziet om in te duiken. Bak de andere pizza op dezelfde manier. Snijd in punten en serveer.

Deel op social media: