Gekruid BBQ brood

Smaakvolle BBQ-brood: een heerlijke methode om de smaakpapillen te prikkelen terwijl gasten vol spanning wachten op het hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • 1 eetl pittige pepermixkruiden
  • 1 eetl gedroogde peterselie
  • 1 Kruidnagel
  • Knoflook, gehakt
  • 1/2 kop Cheddarkaas, versnipperd
  • 1 kopje Mozzarellakaas, geraspt
  • 1 brood Zuurdesembrood
  • 1/4 kopje gesmolten boter
  • 1 eetl maïsmeel

Bereidingswijze

  1. Plaats de pizzasteen aan de buitenzijde van de grill. Zet de andere kant van de grill aan en verwarm hem voor op 175 °C.
  2. Meng de kruiden en de kazen in een kom. Snijd het brood zonder helemaal door de bodem te gaan, draai het vervolgens 90 graden en snijd het opnieuw zodat er kleine broodvierkantjes of ruitjes ontstaan.
  3. Vul het kaas- en kruidenmengsel goed in alle plakjes. Giet de boter over het hele brood en zorg ervoor dat het in alle spleten komt.
  4. Bestrooi de voorverwarmde steen met maïsmeel en plaats het gekruide brood op de steen. Bedenkt met folie en bak met het deksel naar beneden gedurende 15 minuten. Verwijder de folie en bak nog eens 5-10 minuten tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
  5. Serveer het warm.

Recept en foto: Andrea Alden

Deel op social media: