Gegrilde tomaten

Rijpe tomaten ontwikkelen een umami-rijke smaak wanneer ze worden gegrild met een sojasausmarinade. Mitsuba, een Japans familielid van peterselie, zorgt voor een milde korianderachtige frisheid.

  • Klop olie, knoflook, sojasaus, yuzu kosho, sansho en zout in een ovenschaal van 23 x 33 cm.
  • Tomaten toevoegen; schep het om en leg het met de snijzijde naar beneden in de schaal.
  • Laat de tomaten 15 minuten marineren op kamertemperatuur.
  • Verhit een houtskoolgrill.  Zet kolen aan één kant uit.
  • Bewaar de marinade en grill de tomaten, met de snijzijde naar beneden, op het heetste deel van de grill tot ze licht verkoold zijn, 2-4 minuten.
  • Draai de tomaten om en schep de gereserveerde marinade erover; blijf grillen zonder om te draaien tot de tomaten licht gekarameliseerd zijn, 6-8 minuten.
Deel op social media: