Chimichurri
Chimichurri heeft, net als veel andere specerijen met een lange geschiedenis, veel variaties, maar de puristen houden het bij een voorkeursmix van gehakte peterselie, gehakte knoflook, oregano, rode chilipepervlokken en olijfolie met een vleugje azijn. Je kunt de peterselie of de knoflook gewoon niet missen. Platte peterselie geeft de beste smaak en de knoflookteentjes moeten mollig en sappig zijn. Als het om oregano gaat, is het eigenlijk traditioneler om gedroogde oregano te gebruiken. Maar als u toegang heeft tot een verse voorraad, kan het geen kwaad om deze op te nemen.
Experimenteer met de hoeveelheden, want misschien heeft u liever een knoflooksaus, of een meer bittere smaak met een verhoogde chili-hitte.
INGREDIËNTEN CHIMICHURRI:
  • 2 bosjes verse peterselie
  • 1/2 bosje verse basilicum
  • 2 gehakte knoflook
  • 3 el gedroogde oregano
  • 1 1/2 el geplette rode chilivlokken
  • 1 tl Gerookte paprika
  • 1/2 gla Rode wijnazijn
  • 1 glas Extra vergine olijfolie
  • 2 Laurierblaadjes
  • Zout en gemalen peper naar smaak
Bereidingswijze
Hak alle ingrediënten grof en doe ze in een kom. Je kunt het allemaal met de hand hakken voor een grof eindresultaat of pulseren in een blender. Laat het even in de koelkast staan ​​en serveer dan. Restjes in een potje kun je een paar dagen in de koelkast bewaren.
Vindt u het leuk om de geschiedenis van Chimichurri te weten. Klik dan HIER
Deel op social media: