Camembert op de BBQ

Bij het kiezen van de perfecte camembert voor op de barbecue is het belangrijk om rekening te houden met de rijpheid ervan. Jonge Camembert heeft een zachte pasta en een vrij subtiele smaak van boter en room. Het is echter niet aan te raden om een Camembert te gebruiken die te jong is voor de barbecue, omdat deze “niet barst”. Kaas van het lichte type wordt ook niet aanbevolen, omdat het de neiging heeft om klonten te maken. Waardoor het eindresultaat niet toonbaar is.

Geef bij voorkeur de voorkeur aan een Camembert van rauwe melk, gemaakt van het hart, met een bloemige korst. Het type “campagne” zal het werk ook perfect doen. Tip: laat de camembert 2-3 dagen buiten de koelkast staan. Zo wordt het vloeibaarder en gewoonweg ideaal voor op de barbecue.

Gebarbecuede camembert verpakt in aluminiumfolie

Bereiding

  • Verwarm de gril voor. Leg de camembert op een stuk aluminiumfolie en bestrijk deze met een beetje olijfolie. Snijd een kruisje doormidden en garneer met takjes rozemarijn, tijm en een teentje geperste knoflook.
  • Vouw de aluminiumfolie dicht tot een pakketje en leg de ingepakte kaas op de grill. Rooster ongeveer 15-20 minuten, tot de kaas zacht is.Snijd het stokbrood in de lengte door en rooster het aan beide kanten krokant. Vet vervolgens de twee sneetjes brood licht in en wrijf ze in met het teentje knoflook.
  • Serveer met geroosterde camembert en gegrilde groenten.
Deel op social media: