BBQ-croque radijs met champignon-légumaise met truffel en tuinkers

Frank Fol, bekend als ‘De Groentekok’, staat bekend om het creëren van heerlijke gerechten waarin lokale groenten de hoofdrol spelen. Wim Demessemaekers, die op zevenjarige leeftijd zijn eerste camera kreeg, legt op indrukwekkende wijze de gerechten van Frank vast. Een voorbeeld hiervan is de BBQ-croque met radijs, champignon-légumaise met truffel en tuinkers.

Ingrediënten

(Voor 4 porties)

  • 1 bundel grote radijs met groenten
  • 1 grote rode ui
  • 40 g jonge spinazie
  • kopje Garden Cress – Koppert Cress
  • sterke scheut Iluigi olijfolie
  • 120 g ‘Old flandrien’ (verkruimelde kaas)
  • 150 gr biologische Légumaise Périgord, paddenstoel met truffel
  • witte truffel zeezout – Tartivo Truffels
  • 1 klein volkorenbrood (niet voorgesneden)

Bereidingswijze

Gegrilde ui:

  • Schil de ui, snijd hem in stukken en gril hem kort.

Croque:

  • Snijd 8 stukken toast van max 1,5 cm dik met een broodmes.
  • Verdeel wat légumaise over 4 toasts.
  • Snijd de blaadjes van de radijsjes en was de radijsjes en de bladeren.
  • Snijd de radijsjes in plakjes.
  • Verdeel de radijsplakken over de 4 stukken toast met saus.
  • Leg er wat radijsgroen op, en verdeel de gerookte ui en wat spinazieblaadjes erover.
  • Verkruimel tot slot wat kaas over elke croque en sluit af met de tweede boterham. Duw het stevig aan.
  • Gril deze op de  BBQ tot ze aan beide kanten mooi gekleurd en warm zijn.

Afwerking:

  • Leg een croque in 2 gesneden per bord, werk af met wat truffel Légumaise, wat extra stukjes kaas, wat witte truffel zeezout, een paar druppels olijfolie en de tuinkers.

Recept: Frank Fol – The Vegetables Chef®
Fotografie: Wim Demessemaekers, Fotograaf | @wim_dmskrs

Bereidingstijd: 20 minuten
Technieken: veggies
Bord: Wild Grey Flat Plate

Deel op social media: