BBQ Carbonara
MATRIAAL
  • Gietijzeren pan
  • Gietijzeren koekenpan
INGREDIËNTEN
  • Brassica koolzaadolie
  • 2 uien
  • 250 g spekblokjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 tl oregano
  • 2 tl basilicum
  • 500 ml room
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handjevol basilicumblaadjes
  • zout en peper
INSTRUCTIES
  • Verwarm je barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Kook de spaghetti in lichtgezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar in de pan. Laat de pasta uitlekken.
  • Snijd de knoflook in plakjes en de ui in ringen. Verwarm de koekenpan met een scheutje olie. Fruit hier in de knoflook en de ui, totdat de ui mooi glazig is. Snijd de champignons in kwarten en voeg toe. Voeg de spekjes toe. Bak ze niet te krokant.
  • Breng het geheel op smaak met oregano, basilicum en peper. Schenk de room en de Parmezaanse kaas erbij en laat een beetje inkoken. Roer de spaghetti erdoor.
  • Verdeel de pasta carbonara over de borden en garneer met de basilicum.
Deel op social media: