Barbecue ontbijt

Deze gegrilde ontbijt bied een scala aan smaken: gerilde eieren, knapperige kost, krokante prosciutto, heerlijk romige Parmezaanse kaas – en dat is nog voordat je de weelde van room toevoegt. Ze zijn eindeloos aan te passen: je kunt de Japanse panko vervangen door gewoon broodkruim, of de Parmezaanse kaas door Cheddar of Pepper Jack. Voeg hierbij 10 minuten voorbereidingstijd en je hebt een gerecht dat snel genoeg is voor een stevig ontbijt of voldoende indrukwekkend voor een brunch met allure.

Ingrediënten

  • 4 reepjes spek
  • 8 grote scharleieren 
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1/3 kopje room
  • 4 ons (1/2 kop) vers en fijn geraspte Parmezaanse kaas of andere kaas
  • 1/4 kop parneermeel
  • 2 eetlepels koude boter, in dunne plakjes gesneden

Je hebt ook het volgende nodig:

  • een gietijzeren koekenpan
  • kopje hardhoutchips of een paar stukjes hout

Bereidingswijze 

1: Stel uw grill in voor indirect grillen en verwarm tot middelhoog (400 graden).

2: Schik het spek in de koude koekenpan en plaats het direct boven een van de vuren op uw grill. Bak het spek knapperig en bruin, 3 tot 4 minuten per kant, en draai het met een tang. Breng het spek over op keukenpapier om uit te lekken en af ​​te koelen, en breek het vervolgens in stukjes van 2,5 cm. Giet alles behalve 1 eetlepel spekvet eruit (bewaar het overtollige voor later gebruik). Laat de koekenpan afkoelen tot kamertemperatuur.

3: Breek de eieren in de pan, zorg ervoor dat de dooiers intact blijven en breng op smaak met zout en peper. Sprenkel de room gelijkmatig over de bovenkant. Verdeel de stukjes spek over de room en bestrooi met de kaas en het paneermeel. Bestrooi het paneermeel met de dun gesneden boter.

4: Voeg de houtsnippers of brokken toe aan de kolen (als je op een houtskoolgrill werkt) of plaats de houtsnippers in de rookbox van je gasbarbecue. (Het is niet nodig om hout toe te voegen aan een pelletgrill.)

5: Plaats de koekenpan met de eieren op de grill, weg van het vuur. Indirect grillen tot het broodkruim bruin is en de eieren net gestold zijn, 7 tot 10 minuten. (De dooiers moeten in het midden een beetje vloeibaar blijven.) Serveer de eieren meteen. Gegrilde sneetjes brood zijn een geweldige begeleider.

Deel op social media: