Augurken relish

Hierbij een recept van de BBQ-Helden,  Harco en Erik. Een relish is een chutney-achtige saus die in Amerika veel gebruikt wordt om vooral de hot dogs mee op te leuken. Wij vinden het ook heerlijk op een dikke hamburger of bij een Hollandsche stamppot. De ingrediënten voor de augurken relish kan je  zelf aanpassen om de relish pittiger, zuurder of minder zuur te maken. Van  Harco en Erik mag de dikke saus wel een beetje kick hebben en daarom snijden we er een jalapeño bij.

INGREDIËNTEN

  • 4 grote of 6 kleine augurken
  • Een halve witte ui
  • 1 el roomboter
  • 1 jalapeño peper
  • 1 el mosterdzaad heel
  • 2 tl kappertjes
  • 2 el water
  • 1 tl maizena
  • 1 el suiker
  • 1 el azijn
  • Handvol verse peterselie

BEREIDING

  1. Snij de ui, jalapeno peper en de augurken tot kleine blokjes van gelijk formaat
  2. Smelt de boter in een pan en fruit daarin de uitjes tot ze glazig zijn.
  3. Doe de mosterdzaad en de kappertjes er bij. Mix het water en maizena apart in een kommetje en schenk dit er ook bij.
  4. Roer de suiker en de azijn erdoor tot de suiker gesmolten is.
  5. Doe de augurken en jalapeño erbij en haal dan de pan van het vuur.
  6. Snij de peterselie fijn en mix dit met de relish en laat het afkoelen.

WILT U MEER WETEN VAN DE BBQ-HELDEN HIERBIJ DE LINK

Deel op social media: