Voor dit eenvoudige ananas gerecht zijn geen vlammen nodig! Week je ananas in dit heerlijke mengsel van rum, kaneel en bruine suiker, grill hem en bedek hem met vanille-ijs. Heerlijk!
INGREDIËNTEN
1/2 kopje donkere rum
1/2 kop verpakte bruine suiker
1 theelepel gemalen kaneel (plus extra om te bestuiven)
1 ananas, klokhuis verwijderd en in ongeveer 6-8 ringen gesneden (kies de gewenste dikte)
Je favoriete vanille-ijs
Bereidingswijze
Steak de BBQ aan en verwarm deze rond de 200 graden..
Meng in een kleine kom rum, bruine suiker en kaneel. Leg vervolgens de ananasringen in een glazen ovenschaal (of een andere schaal) en giet het rum-mengsel erover. Schep het geheel om en laat het minimaal 15 minuten weken, terwijl je de ananas halverwege omdraait.
Wanneer je klaar bent om de ananas te grillen, zeef je de extra rumsaus uit de pan met ananas en doe je deze in een kleine steelpan. Breng de saus aan de kook op middelhoog vuur, zet het vuur middelhoog en laat ongeveer 6-8 minuten sudderen, of tot de saus tot de helft is ingekookt. Opzij zetten.
Terwijl de saus kookt,
Grill de ananasschijfjes tot ze aan alle kanten bruin zijn en mooi grill afdruk hebben.
Plaats de ananas in een schaal en dek de schaal af.
Zet de schaal in de BBQ om ze warm te houden.
Leg de ananas op een bord, bestrijk elke ananasring met een bolletje ijs en besprenkel met rumsaus. (Desgewenst kun je de ananas ook lichtjes bestuiven met wat extra kaneel.) Direct serveren.