Groene asperges met Prosciutto

Breng uw BBQ-dag naar een hoger niveau met dit heerlijke recept, met verse biologische asperges en prosciutto. Prosciutto is een luxe rauwe Italiaanse ham waarvan de receptuur wettelijk beschermd is, te vergelijken met Appelation Controllée bij wijnen.

Ingrediënten

  • 1 pond dikke aspergesperen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • ½ pond dun gesneden  prosciutto

Bereidingswijze

  1. Verwarm de BBQ  op ongeveer 225 C. 
  2. Snijd de harde uiteinden van de asperges af (meestal ongeveer 2,5 cm). 
  3. Leg de asperges op een grillplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper.  
  4. Leg de plakjes prosciutto op een snijplank en snijd ze elk in de lengte doormidden.
  5. Rol elke asperge met een plakje prosciutto
  6.  Grill ongeveer 7-10 minuten, tot de asperges nog stevig maar gaar zijn.
  7. Serveer en geniet.

 

 

Deel op social media: