Rookhout wat is dat.

Rookhout is er in diverse varianten en smaken verkrijgbaar en tilt je gerecht naar een hoger niveau. In de wereld van barbecueën draait het natuurlijk allemaal om de smaak. We willen genieten van de pure, échte barbecuesmaak. Deze smaak wordt versterkt door gebruik te maken van rookhout. Het is goed om te weten dat rookhout kan worden gemaakt van verschillende soorten bomen. Elke variant biedt een eigen smaaksensatie, dus het is de moeite waard om te ontdekken welke variant het best bij jou past.

Barbecueën met rookhout snippers

Een populaire optie is het werken met snippers. Dit zijn kleine, droge snippers hout van een specifieke variant die je eenvoudig tussen de kooltjes kunt strooien. Het mooie hiervan is dat het heel makkelijk werkt en dat je direct een goede rookontwikkeling hebt. Je hebt maar een klein handje snippers nodig voor het maken van bijvoorbeeld de lekkerste visgerechten of steaks.

Wil je iets op de barbecue gaan maken dat wat langer de tijd nodig heeft, zoals een rollade of een hele kip? Dan is het goed om te kiezen voor geweekte snippers in plaats van voor droge snippers. De droge snippers zorgen voor een snel resultaat, terwijl de geweekte variant vooral ideaal is voor gerechten die de tijd nodig hebben.

Barbecueën met rookhout chunks

Je kunt ook gebruik maken van rookhout chunks, wat grotere brokken hout zijn. Uiteraard zijn deze ook beschikbaar in diverse varianten. Een handig voordeel van de grotere chunks is wel dat ze langer blijven roken. Ze zijn niet zo snel ‘opgebrand’ als de snippers, ook wel de chips genoemd. Je kunt ook in dit geval kiezen voor een droge of een geweekte variant, waarbij de werking in de basis hetzelfde is als die van de rookhout chips.

Wil je met geweekte chunks werken? Week de chunks dan voor ongeveer 30 minuten. Het duurt langer voordat de rook afgegeven wordt door het vocht in de chunks, waardoor dit een ideale manier is om toe te passen bij gerechten die om tijd vragen.

Ontdek welke smaak bij je past

Zoals gezegd zijn de rookhout chips en chunks beschikbaar van verschillende soorten bomen en elke variant biedt een eigen smaak. Zo zijn er varianten die zorgen voor een milde rooksmaak, terwijl de rooksmaak van andere varianten erg aanwezig is. Het is daarom goed om te ontdekken welke variant het best bij jou past. Je kunt ook meerdere varianten met elkaar combineren wanneer je dit wilt.

Het beste rookhout online bestellen

Wil jij ook genieten van een heerlijke rooksmaak? Dan maak je gebruik van het beste rookhout voor een optimaal resultaat. Uiteraard kun je dit rookhout gewoon online bij ons bestellen, tegen een aantrekkelijke prijs. Bekijk onze varianten en bestel je favoriet, of ga experimenteren om jouw ideale smaak te vinden. Wil je meer informatie of advies over de rookhout chips of chunks? Neem dan gerust met  ECHT GOED op deze link HIER

 

Deel op social media: