Houtsoorten

Rookhout, het luistert redelijk nauw welke smaak je gebruikt, maar minder dan soms wordt beweerd. Rook vooral met mate, want niet iedereen is meteen gewend aan een heftige rooksmaak. Voorkom een bittere rooksmaak door altijd te zorgen voor voldoende ventilatie. De rook moet kunnen ontsnappen, want vooral de verse rook geeft de smaak die jij wilt hebben. Houtsoorten geven ieder hun eigen specifieke smaak af. Je kunt een kant-en-klare mix kopen, maar ook je eigen blend maken. Je BBQ zal in ieder geval heel geurig ruiken tijdens het roken en de hele buurt weet dat je weer lekker bezig bent!

DEZE SELECTIE HOUTSOORTEN ZIJN MAKKELIJK VERKRIJGBAAR:

APPEL Zoet en mild. Goed bij gevogelte.
BEUKEN Allemansvriend. Zorgt voor een mooie rookkleur.
EIKEN Zo ruikt rook! Behoorlijk overheersend en zwaar van smaak.
MAPLE Denk aan maple syrup, maar dan smokey! Zout en mild.
HICKORY Lekker Amerikaans. Zoet, maar vrij heftig. Kan bij vlees en vis.
KERSEN  Fruitig en fantastisch bij varkensvlees.
MESQUITE Scherpe rooksmaak, wordt snel bitter. Texan BBQ.
PECAN  Zoet en nootachtig. Smaakt bij alles!
WHISKY Eikenhout met whiskysmaak. Jack Daniel’s of uit andere vaten.
Deel op social media: