Skottelbraai

De Skottelbraai komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Wanneer de boeren in het open veld aan het werk waren, namen ze voor hun avondeten een oude ploegschaar, stookten er een vuur onder en “braaiden” daar hun vlees in. Inmiddels is de ‘braai’ geëvolueerd tot een veelzijdig gaskooktoestel waar u met de juiste uitbreidingen op kunt grillen, barbecueën, bakken, wokken en koken.

De meeste kampeerders kennen de Skottelbraai wel. Maar vraag je je af wat een skottelbraai precies is? Wij leggen het je graag uit!

Een Skottelbraai is een soort gasbarbecue die op een driepoot staat. Zijn naam heeft hij te danken aan de grote schotel; de Skottel. Deze Skottel heeft een groot oppervlak (ø 48cm) en is ideaal voor het grillen, wokken of bakken van allerlei eenpansgerechten; van roerbakmaaltijden tot gebakken eieren met spek, maar je bakt er ook eenvoudig je vlees in of een reuzenpannenkoek voor de kinderen!

Een Skottelbraai kan voor verschillende kooktechnieken worden gebruikt. Door de verschillende opzet accessoires kunt u de braai ook gebruiken als wok- of paëllapan of zelfs een pizzasteen

Het onderstel van de Skottelbraai is eenvoudig los te schroeven, waardoor het een ideaal kooktoestel is voor onderweg en op de camping.

Deel op social media: