Pellet BBQ

Een pellet barbecue heeft als belangrijkste voordelen dat je er makkelijk mee kunt roken en dat de temperatuurregeling erg eenvoudig is, zeker wanneer je een app hebt die eigenlijk alles voor je doet.

De pellet barbecue is in opkomst en begint langzaam maar zeker de barbecuewereld te veroveren. De pellet barbecue is veiliger dan de houtskool barbecue, maar zorgt wel voor eenzelfde authentieke grillervaring. Een pellet barbecue gebruikt houtpellets als brandstof. Je vult de pellet tank en die voedt automatisch de verbranding. Zo houd je eenvoudig de barbecue op een constante temperatuur.

Het verbruik van een pellet barbecue is een beetje afhankelijk van het merk, maar op lage temperaturen is het verbruik zo’n 450-500 gram per uur en dat kan oplopen tot 900-1400 gram per uur op vol vermogen.

Bij de aanschaf van pellets kun je goede pellets herkennen aan het EN+A1 keurmerk en een lichte kleur. Het EN+A1 label is een Europees keurmerk voor pellets bij particulier gebruik. Deze pellets zijn gemaakt van zuiver houtafval en bij verbranding blijft er maar weinig rest over. Ook is bij deze pellets,  de dikte, vorm en dichtheid mooi constant.

Deel op social media: