Open Plancha Houtgestookt

Een plancha barbecue bestaat uit een vuurschaal en een bakplaat. De kegelvormige vuurschaal heeft een brede platte rand, die fungeert als bakplaat/de plancha. Vanuit het midden straalt de warmte uit, waardoor de bakplaat meerdere temperaturen heeft. Of je nu eieren bakt, groente langzaam gaart of een malse biefstuk grilt, de plancha barbecue ontsluit een nieuwe wereld vol mogelijkheden voor culinair buiten koken.

De plancha BBQ’s zijn verkrijgbaar in verschillende diameters. Via het houtvuur in de vuurschaal( kolen kunnen ook maar zijn minder leuk omdat het niet vlamt.) word de plaat tot circa 300˚C opgewarmd. Smeer de plaat in met olie en bakken maar. Het kookoppervlakte is zeer groot, op een plancha met een diameter van 1 meter kan probleemloos voor 50 man gekookt worden.

De plancha is gemakkelijk in gebruik en eenvoudig schoon te maken.  De bakplaat is met een spatel zeer makkelijk te reinigen doordat het vuil in het vuur geschoven kan worden. Daarna is het even afnemen met een vochtige doek en de plancha is weer klaar voor gebruik.

Deel op social media: