Kamado

Kamado

In de afgelopen jaren hebben liefhebbers van houtskoolgrillen hun aandacht gericht op Kamado Grills. Van deze houtskoolgrills, volledig gemaakt van een keramische schaal, is bekend dat ze beter circuleren en warmte vasthouden dan een standaard houtskoolgrill. Het is een oud ontwerp dat nu een groeiende niche is geworden in de barbecuegemeenschap.

Een kamado-grill, om het simpel te zeggen, lijkt op de ronde, ketelvormige houtskoolgrill waarmee we allemaal zijn opgegroeid. Terwijl standaard houtskoolgrills de vorm hebben van een koepel en van metaal zijn, zijn Kamado-grills meestal ovaal van vorm en lijken ze veel op een grote urn of zelfs een ei. Dit ontwerp is eigenlijk zo’n 3000 jaar geleden in Japan ontstaan ​​toen mensen eerst Kamados gebruikten om rijst te koken en later een kookrooster installeerden voor het grillen en braden van vlees.

VEELZIJDIGHEID

Kamado Grills zijn bijzonder geschikt voor grillen, roken, bakken, BBQ en braden op lage temperatuur. Deze veelzijdigheid biedt de buitenkok veel unieke opties in één grill. Zin om een echte houtgestookte pizza te maken ? Vanwege het ontwerp maken kamado-grills uitzonderlijke pizza’s omdat ze uiterst efficiënt zijn in het isoleren en circuleren van warmte door de grill. Dit resulteert in een krokante bodemkorst terwijl de bovenste laag kaas perfect smelt. En vergeet ook de klassiekers niet. Steaks, ribben, hamburgers, de Kamado kan ze allemaal grillen met die klassieke houtskoolsmaak.

SMAAK

Kamado Grills gebruiken houtskool, wat resulteert in een smakelijke rook- en houtskoolsmaak die klassiek wordt geassocieerd met grillen.  Daardoor wordt het vocht van wat je kookt beter vastgehouden en zodoende blijft uw vlees malser en sappiger dan op een gewone houtskoolgrill.

Deel op social media: