BBQ zalmburger

Geniet van de zomerse smaken met een verrukkelijke zalmburger, vergezeld van een smaakvolle knoflook-yoghurtsaus. Deze eigentijdse twist op de klassieke burger is ideaal voor wie op zoek is naar een verfrissende culinaire ervaring. en simpel op de BBQ te bereiden. Maak gerust een extra batch en bewaar ze in de vriezer voor een snelle en gemakkelijke maaltijd op elk gewenst moment.

Ingrediënten

  • 500 gram zalmfilet, ontveld en fijngehakt
  • 2 theelepels Dijonmosterd
  • 1 ei
  • 1/3 kopje panko-broodkruimels
  • 2 rode uien, gehakt
  • 2 eetlepels verse dille, gehakt
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 briochebroodjes
  • 1/2 kop gewone Griekse yoghurt (0,2% of geheel)
  • 1 eetl citroensap
  • 1 eetlepel kappertjes, vloeistof uitgelekt
  • 1 theelepel knoflook, gehakt

Bereidingswijze

  • Voeg 1/4 van de gehakte zalm plus de Dijon-mosterd toe aan een keukenmachine. Meng totdat de zalm een ​​dikke pasta vormt.
  • Voeg het ei, de panko, de rode ui, dille (1 eetlepel), citroensap, zout en peper toe aan een grote kom en klop tot alles gemengd is. Voeg zalmpasta en gehakte zalm toe. Meng met de handen en vorm er 4 burgers  van. Zet opzij op een bord en zet in de koelkast terwijl je de yoghurt-knoflooksaus klaarmaakt.
  • Voeg de ingrediënten voor de knoflookyoghurt-dillesaus (gewone Griekse yoghurt, citroensap, kappertjes, 1 eetlepel dille, knoflook) toe aan de kom van een keukenmachine of blender. Meng dit tot een gladde massa.
  • Verwarm de BBQ tot ongeveer 180 graden.
  • Grill de zalmburgers ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze net gaar zijn. Pas op dat u niet te gaar wordt, want dan wordt het droog.
  • Serveer zalmburgers op briochebroodjes met yoghurtsaus, babyspinazie en in dunne plakjes gesneden rode ui. In plaats van een broodje kun je de burgers ook serveren met b.v. groente

 

Deel op social media: