Indiase barbecue gaat veel verder dan kip tandoori. In tegenstelling tot de barbecue in Amerikaanse stijl die grills gebruikt om het vlees te koken, worden voor tandoori-koken voorgemarineerde ingrediënten (meestal chilipoeder, yoghurt en olie) op een spies gelegd en in een met houtskool verwarmde kleioven gestoken. Het woord “tandoor” is de Turkse uitspraak van het Perzische en Arabische woord “tannur”, wat een oven of een draagbare oven betekent.
In India gaat bbq-en verder dan alleen vlees – er is paneer tot aubergine tot chili tot bloemkool (alles wat op houtskool geroosterd kan worden). In deze workshop is het de bedoeling om enkele geweldige recepten + bijgerechten voor de zomer te leren. (PS – niet alles gaat op de BBQ maar ook in de oven en het gewone gas).
Groepsworkshops zijn voor maximaal 15 deelnemers. En elke deelnemer krijgt de kans om te koken, 100% hands-on. De recepten worden stap voor stap uitgelegd met de nodige voorzichtigheid die aan uw kant moet worden betracht. Het wordt vooral een leuk dagje uit, en als je alleen komt, maak je vanavond zeker vrienden. (Dit wordt geen vegetarische workshop, maar als je dieetwensen of allergieën hebt, laat het me dan van tevoren weten via een e-mail op info@spicetrip.nl )
Indiase barbecue is veel meer dan kip tandoori. In tegenstelling tot de barbecue in Amerikaanse stijl die grills gebruikt om het vlees te koken, worden voor tandoori-koken voorgemarineerde ingrediënten (meestal chilipoeder, yoghurt en olie) op een spies geplaatst en in een met houtskool verwarmde kleioven gestoken. Het woord “tandoor” is de Turkse uitdrukking van het Perzische en Arabische woord “tannur”, wat een oven of een draagbare oven betekent.
In India gaat barbecueën verder dan alleen vlees – er is paneer tot aubergine tot chili tot bloemkool (alles wat op houtskool kan worden vermeld). In deze workshop is het doel om enkele geweldige recepten + bijgerechten voor de zomer te leren. (PS – niet alles wordt op de BBQ gegaard, maar ook in de oven en gewoon gas). Groepsworkshops zijn voor maximaal 15 deelnemers. En elke deelnemer krijgt de kans om te koken, 100% hands-on. De recepten worden stap voor stap uitgelegd met de nodige voorzichtigheid die aan uw kant moet worden betracht. Het wordt vooral een leuk dagje uit, en als je alleen komt, maak je vanavond zeker vrienden.
(Dit wordt niet vegetarische workshop, maar als je allergie of dieetwensen hebt, laat het me dan van tevoren weten via een e-mail op info@spicetrip.nl )