Een gegrilde Côte de Boeuf is een bijzonder gerecht dat gemakkelijker te bereiden is dan je zou denken. De Côte de Boeuf is perfect geschikt voor speciale gelegenheden; het is een maaltijd waar iedereen van zal genieten! Dit recept is verrassend eenvoudig: na het aanbrengen van een heerlijke rub, laat je de Côte de Boeuf langzaam garen, met een absoluut perfect resultaat als beloning!
Het antwoord is… natuurlijk kan dat! Wij zijn er sterk van overtuigd dat dit de beste manier is om dit heerlijke stuk rundvlees te bereiden. Het maakt niet uit of je een gas-grill, een pellet-grill of een houtskool-grill gebruikt. Met de juiste techniek wordt het iets waar je met trots van kunt genieten met familie en vrienden. Côte de Boeuf is een prachtig stuk vlees en niet goedkoop! Je wilt er zeker van zijn dat je het tot in de perfectie bereidt.
De grilltijd voor je prime rib hangt af van de grootte van de Côte de Boeuf. Een belangrijke eerste stap is ervoor te zorgen dat je het minstens 30 minuten voor het grillen uit de koelkast haalt. Het is essentieel om het braadstuk op kamertemperatuur te laten komen. Voor de rub gebruiken we plantaardige olie, maar als je wilt, kun je ook olijfolie gebruiken. Zorg ervoor dat je de rub gelijkmatig aanbrengt, zodat het hele braadstuk goed bedekt is.
VOORKEUR GAARHEID | GRADEN F | GRADEN C |
---|---|---|
Zeldzaam | 120-129°F | (49-54°C) |
Middelmatig zeldzaam | 130-134°F | (55-57°C) |
Medium | 135-144°F | (58-62°C) |
Half doorgebakken | 145-154°F | (63-67°C) |
Goed gedaan | 155-164°F | (68-73°C) |
** Houd er rekening mee dat dit de eindgaarheidstemperaturen zijn. De temperatuur die u van het vuur haalt, moet 3-4° C (5-7°F) onder de aangegeven temperaturen liggen.
Het nauwkeurig snijden van je Côte de Boeuf is van groot belang! Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Zodra je het op je snijplank hebt laten rusten, begin je gewoon met snijden. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar dunne plakjes, maar dat hangt af van je eigen smaak. Wanneer je bij de ribben kom, draai het braadstuk om en verwijder voorzichtig de botten. Dit maakt het eenvoudiger om het gehele braadstuk verder te snijden.
Inderdaad, je hoeft niet veel toe te voegen aan een Côte de Boeuf, want de rub brengt al een rijke smaak met zich mee en het vlees zal heerlijk mals en sappig zijn. Serveer het met een zijde van romige aardappelpuree, gegrilde groenten of een frisse salade en je hebt een perfecte maaltijd!