Wil je jouw liefde voor barbecueën naar een hoger niveau tillen? Overweeg dan om jurylid te worden bij WBQA Nederland! Of je nu al lid bent of lid wilt worden en de WBQA jurycursus hebt gevolgd, op zaterdag 23 maart vindt de eerste WBQA jury cursus van het jaar plaats.
Tijdens deze cursus maak je kennis met verschillende aspecten van het jureren, waaronder smaakverschillen zoals zoet, zuur, zout, en meer. Etiketten voor een jurylid. Als je slaagt, word je een gecertificeerd jurylid en kun je deelnemen aan leuke evenementen in Nederland.
Ontdek de culinaire wereld van barbecueën en laat je passie voor smaak en bereiding bloeien!
09.30 uur Inloop met koffie
10.00 uur Welkom door Irene Frijling hoofd jury van de WBQA Nederland. Reglementen en beoordeling/jury formulier.
10.35 uur Wat is Houtskool en wat is rookhout en alle verschillen en smaken.
11.00 uur Wat is het om een jurylid te zijn, Wat kan wel en wat kan niet.
11.30 uur Kook-technieken op en met de BBQ.
12.00 uur Zoet, zuur, bitter, zout, loog, leer proeven.
12.30 uur Pauze
13.00 uur Hoe beoordeel je gerechten, Met bot, rood, bloed! Wat is gaar! En wat is te gaar! enz
13.30 uur Proeven en beoordelen van gerechten.
14.30 uur Proeflijsten van de zojuist geproefde gerechten doornemen
15.00 uur Afsluitende borrel
15.30 uur Einde
Locatie: T-Rex Restaurant BBQ & Smokehouse, Dorpsstraat 94, 3881 BE Putten
Kosten: Per inschrijving voor leden €95,00.
Voor niet leden is het cursusbedrag €145,00. U zult dan ook lid zijn van de WBQA.