Vroeger werd er gekookt op houtvuur, dat gaan we nu dus ook doen. Er word overwegend gebruik gemaakt van ‘Gietijzer’ een term voor gietijzeren kookgerei, zoals Dutch ovens, skillets etc. Als hittebron word er gebruik gemaakt van een kampvuur met 3 poot erboven. Of de Petromax vuurbrug, rechtstreeks op briketten op een Petromaxtafel, of een Joy Stove, een kook toestel verhit door briketten, hout of houtskool. In deze BBQ Masterclass leert Pitmaster Jan Berends van Bûtenhûs Kokkerelle je alles over gietijzer en authentiek buiten koken. Over het onderhoud, inbranden, temperatuur beheersing, verschillende technieken. En ga je heerlijke hartige en zoete gerechten bereiden op de authentieke manier.
Je wordt ontvangen met ‘Bushcraftkoffie’ uit de Petromax Percolator, authentiek op het vuur gemaakt, met natuurlijk wat lekkers erbij, gemaakt in de Dutch oven. Tijdens workshop hebben we een mooi glas wijn, een biertje of fris.