Voor het kruidenmengsel
- 2 theelepels (6g) zeezout ; gebruik voor tafelzout de helft van het volume of hetzelfde gewicht
- 2 theelepels gemalen kurkuma
- 1 theelepel gemalen rode peper
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
Voor de bloemkool
- 1 maakt de bloemkool schoon, ontdaan van groene bladeren en in plakjes van 3/4 gesneden.
- Extra vergine olijfolie , om te bestrijken en te besprenkelen
- 1 eetlepel fijngehakte verse korianderblaadjes
BEREIDINGSWIJZE
Voor het kruidenmengsel
- Meng alle ingrediënten in een kleine kom.
Overig
- Steek de BBQ aan.
- Maakt de ene kant wat heter dan de andere kant van de BBQ
- Plaats het grillrooster, dek de grill af en laat 5 minuten voorverwarmen.
- Smeer het rooster in met olie .
- Kruid de plakken bloemkool aan beide kanten
- Leg de bloemkool op de hete kant van de grill, en draai de bloemkool, tot het aan beide kanten bruin geworden is.
- Verplaats de bloemkool naar de koele kant van de grill, dek af en blijf 10-15 minuten langer liggen tot ze gaar zijn.
Leg de bloemkool op een bord, bestrooi met koriander, besprenkel met verse olijfolie en serveer.