Elotes, “Mexicaanse Straatmaïs”

Elotes, een algemene term voor maïs in Midden-Amerika, verwijst ook naar Mexicaanse straatmaïs: heerlijk gegrilde maïs bedekt met mayonaise, zure room, kruiden, limoensap en kaas.

Het is ongelooflijk smakelijk en zo’n typische zomerse favoriet dat we het de hele zomer door bereiden. Of je nu bent opgegroeid met het eten van Elotes van een straatverkoper of gewoon je gebruikelijke maïsgerecht wilt variëren, dit recept is absoluut een aanrader.

Ingrediënten

  • Canola-olie, voor grillroosters
  • 1/4 kopje  mayonaise
  • 1/4 kopje zure room
  • 1 kleine teen knoflook, geperst
  • eetl. vers limoensap
  • 1/2 theelepel Chili poeder
  • Kosher zout en versgemalen zwarte peper
  • 8 verse maïskolven, schillen verwijderd
  • 1/3 kopje fijn verkruimelde Feta-kaas
  • Chili-limoenkruiden (Mexicaanse kruidenmix) en gehakte verse koriander, ter garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill tot medium. Als de grill heet is, maak hem dan schoon en vet hem in. Roer de mayonaise, zure room, knoflook, limoensap en chilipoeder in een kom door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. 
  2. Grill de maïs, draai regelmatig, tot licht verkoold, 5 tot 7 minuten. Bestrijk met mayonaise. mengsel en bestrooi met kaas, verdeel gelijkmatig. Garneer met chili-limoenkruiden en koriander.
Deel op social media: