Vier geweldige zelf te maken dressings recepten

Een dressing is een vloeibare smaakmaker die vaak wordt gebruikt om salades, groenten of andere gerechten op smaak te brengen. Het zorgt voor extra smaak, textuur, en soms ook een beetje kleur aan een gerecht. Dressings zijn meestal een combinatie van zure, zoete, zoute en soms romige ingrediënten.

Ingrediënten:

Klassieke Vinaigrette

  • 1/4 kopje balsamicoazijn
  • 1/2 kopje olijfolie
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • Zout en peper naar smaak

Yoghurt en Kruiden Dressing

  • 1 kopje natuurlijke yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels vers gehakte kruiden (peterselie, koriander, bieslook)
  • Zout en peper naar smaak

Avocado Dressing

  • 1 rijpe avocado
  • 1/4 kopje gehakte verse koriander
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 gehakte knoflookteen
  • Zout en peper naar smaak

Honing Mosterd Dressing

  • 1/4 kopje honing
  • 2 eetlepels Dijonmosterd
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 1/4 kopje olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Meng in een kleine kom alle ingrediënten van de gekozen dressing tot alles goed is gemengd.
  2. Proef en pas de smaak naar wens aan door meer zout, peper of citroen toe te voegen indien nodig.
  3. Koel de dressing minstens 30 minuten in de koelkast voordat je hem serveert, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  4. Serveer de dressing over je favoriete salades en geniet van deze heerlijke zelfgemaakte dressings.

Vergezeld je maaltijden met deze zelfgemaakte dressings en verwen je smaakpapillen met hun frisheid en unieke smaak!

Deel op social media: