BBQ Caprese asperges

Verlangend naar een zomerse verrukking voor de smaakpapillen? Ontdek de betoverende harmonie van groene asperges, sappige tomaten, romige mozzarella en aromatische basilicum in dit onweerstaanbare recept. Met vrijheid om te experimenteren, kun je jouw eigen twist toevoegen – Italiaanse kruiden optioneel, maar de smaakbeleving blijft buitengewoon. Laat je verleiden door de verfrissende smaakexplosie die deze combinatie te bieden heeft!

Ingrediënten

  • Asperges, stengels verwijderd
  • Extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
  • Snufje Italiaanse kruiden
  • Zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Geraspte mozzarella
  • Snoep/cherry tomaatjes, gehalveerd
  • Balsamico azijn
  • Honing
  • Dun gesneden verse basilicum, voor garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °. Meng de asperges op een grote bakplaat met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Duw naar één kant van de bakplaat en strooi er mozzarella overheen.
  2. Meng aan de andere kant van de bakplaat de tomaatjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak tot de asperges gaar zijn en de kaas gesmolten is, ongeveer 20 minuten.
  3. Maak ondertussen balsamicodressing, combineer balsamicoazijn en honing in een kleine pan. Laat sudderen tot de helft is ingekookt, af en toe roerend, 15 minuten (het mengsel moet de achterkant van een lepel bedekken). Laat iets afkoelen.
  4. Breng de kaasachtige asperges over naar een serveerschaal. Bestrijk met geroosterde tomaten, besprenkel met balsamicodressing en garneer met basilicum.
Deel op social media: