Vlamgeroosterde spruitjes met venkel en serranoham
Vuur-geroosterde spruitjes ontmoeten gegrilde venkel en knapperige Serranoham, resulterend in een harmonieus samenspel van smaken.
Ingrediënten
1 pond spruitjes, bijgesneden en gehalveerd
1 venkelknol, dun geschaafd met een mandoline
4 plakjes Serranoham, gerold en in linten gesneden
2 eetlepels. extra vergine olijfolie
½ eetl. Balsamico azijn
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Bereid de grill voor op koken op middelhoog vuur, ongeveer 250 graden.
Plaats een groentegrilmand op de grill om voor te verwarmen.
Meng in een middelgrote mengkom de spruitjes met 1,5 eetl. olijfolie en ½ el. Balsamicoazijn. Meng de gesneden venkel met de resterende olijfolie in een kleine kom.
Doe de spruitjes in de groentemand en laat ze ongeveer 10 minuten grillen, af en toe roeren, tot ze zacht en licht verkoold zijn.
Voeg de plakjes venkel en serranoham toe en grill ze nog 3-5 minuten tot de venkel zacht is en de ham knapperig begint te worden.
Haal het mengsel van de grill, voeg zout en peper naar smaak toe en serveer onmiddellijk