In dit recept zijn kippendijen zonder botten gebruikt, maar je kunt ook borsten zonder botten of een combinatie van beide delen gebruiken. De hapklare stukjes kip zonder botten marineren en koken snel, waardoor dit gerecht een goede optie is voor een drukke doordeweekse maaltijd.
Ingrediënten
- 1 pond kippendij en/of borst zonder botten.
Marinade
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel bruine suiker Gebruik gewone suiker als deze niet beschikbaar is
- 1 eetlepel honing of 1 – ⅓ eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel rijstwijn (of mirin of witte wijn)
- 1 eetlepel gehakte knoflook
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 eetlepel sesamolie
- snufje zwarte peper
- 1/2 theelepel sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Verwarm de grill naar 250 graden
- Zet de Dutch oven open het vuur
-
Spoel de stukken kip af. Snijd overtollig vet af. Snijd elk stuk kip in kleine maten (ongeveer 2 inch lang en 1 inch breed). Als je dit recept wilt gebruiken om buiten te grillen, snijd de kip dan in grotere stukken en laat hem langer marineren. Verdubbel (of verdrievoudig) het recept indien nodig.
-
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom tot de suiker is opgelost.
- Bestrijk de stukken kip met de marinade. Marineer ongeveer 30 minuten in de koelkast.
- doe een beetje olie in de pan en voeg de stukken kip toe en bewaar de marinade.
- Grill/bak tot het gaar en licht gekarameliseerd is, ongeveer 2 minuten aan elke kant. (De suiker en honing in de marinade verbranden gemakkelijk, dus let goed op en voeg de gereserveerde marinade per eetlepel toe als de pan droog wordt. Je kunt de tempratuur iets laten zakken om aanbranden te voorkomen, indien nodig.)
- Waarmee serveer je kip-bulgogi?: Je kunt genieten van de kip in slawraps of met een kom rijst en gegrilde groenten.