Voor het glazuur:
- 1/4 kopje honing
- 1/4 kopje sojasaus
- 1 eetlepel donkerbruine suiker
- 1 theelepel vers gehakte knoflook , ongeveer 1 medium teentje
- 1/2 theelepel fijn geraspte verse gember
- 1/4 theelepel gemalen rode pepervlokken
VOOR DE WORTELEN
- 3 grote wortelen , geschild en schuin in plakjes gesneden
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 bosui , in dunne plakjes
- Zout naar smaak.
BEREIDINGSWIJZE
- Steek de BBQ aan.
Voor het glazuur:
- Meng in een kleine kom honing, sojasaus, bruine suiker, knoflook, gember en geplette rode peper door elkaar.
- Laat de smaken lekker in elkaar trekken.
Voor de wortelen:
- Pocheer de wortelen, laat ze goed uitlekken en drogen
- Meng wortelschijfjes met olijfolie in een middelgrote kom. Breng licht op smaak met zout.
- Plaats het grillrooster, dek de grill af en laat 5 minuten voorverwarmen.
- Smeer de grill in met olie .
- Leg de wortelschijfjes op de koele kant van de grill, dicht bij, maar niet direct boven, de kolen.
- Dek af en grill tot ze gaar zijn, draai de wortels regelmatig om voor een gelijkmatige bruining.
- Bestrijk de wortelen helemaal met glazuur, dek de grill af en grill nog door tot ze gekarameliseerd zijn.
- Doe de wortelen in de serveerschaal, besprenkel met extra glazuur, garneer met lente-ui en serveer als hoofd of bijgerecht.