Het regelmatig en op de juiste manier handen wassen is ook in de BBQ-keuken erg belangrijk. Het beginpunt om uw teamgenoten/personeel/cursisten en gasten te beschermen tegen kruisbesmetting en veilig te houden.
Uw team moet hun handen altijd wassen na:
- Gebruik van het toilet
- Verlaten van en terugkeren in de keuken en bereidingsgebieden
- Het buitenzetten van vuilnis
- Het hanteren van schoonmaakmiddelen
- Eten, drinken, roken of het kauwen van kauwgom of tabak
- Het hanteren van rauw vlees, kip of vis
- Het aanraken van het lichaam of kleding
- Niezen, hoesten of het gebruik van een tissue
- Het aanraken van geld
- Het uittrekken van handschoenen en voordat ze worden aangetrokken
Kun je handschoenen gebruiken in plaats van handen wassen?
Handschoenen zijn nooit een vervanging voor handhygiëne. Om te zorgen dat de handschoenen schoon zijn als je begint, is het belangrijk om je handen te desinfecteren, voordat je de handschoenen pakt en aantrekt. Je mag trouwens nooit handalcohol op je handschoenen doen.
Zorg ervoor dat uw handwasstations altijd bevoorraad zijn met zeep en papieren handdoeken.