Gegrilde eend met perziken

De tamme eend vindt zijn oorsprong in de wilde eend, die behoort tot een uitgebreide familie van ongeveer 80 verschillende rassen. In Nederland is de wilde eend een van de meest voorkomende eenden. Het vlees heeft een roodbruine kleur, een kruidige smaak en bevat minder vet dan het vlees van zijn tamme tegenhanger. Met zijn roodbruin gekleurde vlees, onderscheidt de wilde eend zich niet alleen visueel, maar ook culinair. Het vlees, doordrenkt met een heerlijk kruidige smaak, biedt een smaakvolle ervaring voor fijnproevers.

Deze eigenschappen maken de wilde eend een opmerkelijk lid van de eenden familie, met een culinaire aantrekkingskracht voor liefhebbers van gevogelte. Eet smakelijke. De foto en het recept die hebben we gevonden op de site van onze vrienden bij Weber. Op deze link ziet u het jachtseizoen van o.a. de eend.

Ingrediënten

  • 2 eendenborsten
  • 1 theelepel honing
  • ¼ kopje water
  • sap van ½ citroen
  • 1 klontje boter
  • 4 gele perziken of nectarines, ontpit en in plakjes gesneden (8 plakjes per perzik)
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Bereid de barbecue voor, en ga richting de 200 C.
  • Meng honing, water en citroensap en verwarm op middelhoog vuur, al roerend tot het is opgelost. Deze stap duurt een paar minuten. Laat 5 minuten afkoelen.
  • Giet de helft van het honingmengsel op de eendenborsten.
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en voeg de perzikplakken toe. Giet de rest van het honingmengsel erover en kook een paar minuten tot de perziken zacht zijn (maar niet papperig).
  • Grill eendenborsten gedurende 3 minuten aan elke kant. Laat het een paar minuten rusten en snijd schuin in plakjes (hoek van 45 graden). Bord en bedek met de perziken en de saus (van het mengsel van gekookte perziken en honing).

 

 

 

Deel op social media: