Runderribeye met Nederlandse witte groene asperges

Ingrediënten

  •  20 geschilde witte asperges gekookt
  • 3 groene asperges gekookt
  • 4 gepofte aardappelen
  • 2 zakjes kruidencrème
  • 4 runderribeye, 180 gr per stuk
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  • Maak de gepofte aardappelen warm in een voorverwarmde oven van
    170 ˚C.
    Bereidingstijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen.
  • Zorg dat de bbq goed heet is.
  • Haal de runderribeye tijdig uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen en grill deze aan beide zijde in een mooi ruitmotief.
  • Maak de witte en groene asperges droog en bestrijk licht met olijfolie en grill gelijktijdig met de runderribeye.
  • Haal de gepofte aardappelen uit de oven en grill nog even mee op de bbq.
  • Verdeel de asperges, leg de gegrilde runderribeye op de asperges draai er peper en zout over en zet er 2 halve gepofte aardappelen bij en verdeel kruidencrème over de gepofte aardappele
Deel op social media: