Runderribeye met Nederlandse witte groene asperges
Ingrediënten
20 geschilde witte asperges gekookt
3 groene asperges gekookt
4 gepofte aardappelen
2 zakjes kruidencrème
4 runderribeye, 180 gr per stuk
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Maak de gepofte aardappelen warm in een voorverwarmde oven van
170 ˚C.
Bereidingstijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen.
Zorg dat de bbq goed heet is.
Haal de runderribeye tijdig uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen en grill deze aan beide zijde in een mooi ruitmotief.
Maak de witte en groene asperges droog en bestrijk licht met olijfolie en grill gelijktijdig met de runderribeye.
Haal de gepofte aardappelen uit de oven en grill nog even mee op de bbq.
Verdeel de asperges, leg de gegrilde runderribeye op de asperges draai er peper en zout over en zet er 2 halve gepofte aardappelen bij en verdeel kruidencrème over de gepofte aardappele