- 1 eetlepel geraspte gemberwortel
- 1 kleine ui , fijngehakt
- 3 teentjes knoflook , fijngehakt
- 2 theelepels korianderzaad
- 1 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel mosterdzaad
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 2 pond flank steak of entrecote, in stukken van 6 porties gesneden
Bereidingswijze
-
Verzamel de ingrediënten.
-
Doe de gemberwortel, ui en knoflook in een blender of keukenmachine en mix of maal tot ze heel fijn zijn gehakt.
-
Maal de koriander- en komijnzaadjes, cayennepeper, zout en mosterdzaadjes in een kruidenmolen of koffiemolen tot ze gemalen zijn. Roer de kruiden door het uienmengsel.
-
Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het uien- en kruidenmengsel toe; verlaag het vuur onmiddellijk naar middellaag. Bak de ingrediënten zachtjes op middellaag vuur tot ze heel geurig zijn. Haal het uienmengsel van het vuur en laat het 10 minuten afkoelen. Schep het uienmengsel vervolgens op de steaks en draai het vlees om. Zet de steaks, goed afgedekt, twee tot 24 uur in de koelkast, zodat de ingrediënten in het vlees kunnen trekken.
-
Wanneer u klaar bent om te grillen, bereidt u een BBQ voor, en verwarmt u deze voor. Haal de steaks uit de uienmarinade en grill ze op middelhoge kolen gedurende 10 tot 15 minuten of tot de gewenste gaarheid. Wanneer het vlees uw juiste gaarheid behaald heeft haalt u het van het vuur, legt u het op een schoon bord en dekt u het af met folie. Laat het 5 minuten staan. Snijd de steak in dunne plakjes over de draad om te serveren.
-
Eet smakelijk .