De brisket is een stuk rundvlees dat gesneden wordt uit de borst van een rund. Het is van zichzelf niet het meest malse stukje van de koe en heeft daarom tijd nodig. Een brisket wordt bij voorkeur in een smoker bereid, of een barbecue waarmee je kunt roken. In de oven mag natuurlijk ook. Het belangrijkste is de temperatuur; een brisket wordt bereid op 107 graden Celsius. Bereiding van brisket kan wel een hele dag duren, toch is het een échte aanrader. Steek er wat tijd in en dan heb je iets heel spectaculairs.
Ingrediënten:
– 1 Brisket
– 500 ml runderbouillion
– Mosterd
– Worchestersauce
– BBQ rub (naar eigen keuze)
Tip :
– De Brisket is lekker in een bolletje met Coleslaw
– Gebruik de afsnijdsels van de Brisket om Burned ends te maken.
Bereiding:
– Trimhet overtollige vet van het vlees, laat een dun laagje vet zitten. Harde stukken vet (niet doorzichtig) kan weggesneden worden.
– Injecteer de brisket aan de vleeskant (vetzijde naar beneden) met de runderbouillon, prik om de 1,5 cm over het gehele oppervlak van de brisket.
– Prepareer de smoker voor gebruik van 107-115 °C.
– Wanneer de kerntemperatuur 71°C is, pak je de brisket in stevig aluminiumfolie.
– Leg de brisket weer terug in de smoker.
– Als de kerntemperatuur 91°C is, mag de brisket uit de smoker gehaald worden.
– Haal de brisket uit de folie en doe deze in een nieuwe folie. Laat de brisket een uur rusten.
– Na het rusten kan de brisket gesneden worden. Snijd de brisket haaks op de draag in dunne plakken.