Lamsrack op de BBQ met Italiaanse Kruidenkorst

Hierbij een heerlijk gerecht  van Lamsrack op de BBQ. Het is een echte klassieker wat we gevonden hebben op de site van https://inamood.nl en je maakt het helemaal af met een krokante kruidenkorst. Het is helemaal niet moeilijk om dit top gerecht te maken op de barbecue.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 lamsrack
  • 3 witte boterhammen
  • bosje verse peterselie
  • bosje verse tijm
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • bosje verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en versgemalen peper
  • 4 theelepels scherpe mosterd
  • olijfolie

Voorbereiding

  1. Droog de witte boterhammen op een lage temperatuur in een oven.
  2. Snijd de korsten van de boterhammen af en snijd de boterhammen fijn.
  3. Neem een blender en voeg hierin het brood en alle verse kruiden samen met de knoflook en laat deze kort draaien tot de kruiden en de knoflook fijn zijn gemalen.
  4. Rasp de Parmezaanse kaas en meng vervolgens alles goed door elkaar.
  5. Schenk net voordat de kruidenkorst op de lamsrack gaat een aantal eetlepels olijfolie toe om het geheel te binden.
  6. Neem de lamsrack en ontvlies de achterzijde.
  7. Draai de lamsrack om met de vetzijde naar boven en verwijder eventueel de vliezen op het vlees en snijd de vetlaag lichtjes kruiselings in met een scherp mes.
  8. Kruid de lamsrack met zout en versgemalen peper.

Bereiding Lamsrack BBQ

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone van rond de 120 graden. Bij de Summit heb ik de diffuser plate gebruikt zodat de temperatuur in de dome constanter is.
  2. Leg de lamsrack op het grillrooster van de BBQ tot een kerntemperatuur van 40 graden.
  3. Haal de lamsrack van de BBQ en verhoog de temperatuur van de barbecue naar 200 graden.
  4. Breng met een mopkwast de mosterd aan op de lamsrack en strooi vervolgens het kruidenmengsel erover en druk deze voorzichtig aan.
  5. Wanneer de temperatuur van de barbecue 200 graden is kan de lamsrack terug op de barbecue tot een kerntemperatuur van 53 graden.
  6. Laat de lamsrack even rusten voordat men kan smullen.

Serveer tip: Neem een mooie plank en zet hierop de lamsrack omhoog zodat iedereen de korst mooi kan zien. Serveer er bijvoorbeeld aardappelgratin bij met verse groenten.

Eet smakelijk!

Deel op social media: