Vitello tonnato is een Italiaans gerecht dat oorspronkelijk bestaat uit gekoeld, gesneden kalfsvlees geserveerd met tonijnsaus. Frans Bon, Captain van het Dutch BBQ-Team laat u zijn BBQ versie aan u zien.
INGREDIËNTEN 4 PERSONEN:
4 Kalfsentrecotes
1 klein blikje Tonijn op olie
5 eetlepels Mayonaise
Olijfolie
4 eetlepels Kappertjes
Versgemalen Zwarte Peper
Grof Zeezout
Tabasco, Wochestershiresaus
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de kamado naaar 230 graden.
Haal de kalfsentrecotes uit de koeling en laat ze rustig een beetje op kamertemperatuur komen.
Laat ondertussen het blikje tonijn uitlekken en doe de tonijn, samen met de mayonaise, 2 eetlepels kappertjes en 1 eetlepel olijfolie in de keukenmachine. Draai de ingrediënten tot een gladde saus. Je kunt dit eventueel ook doen met een staafmixer. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zwarte peper, zout, tabasco en worchestershiresaus.
Bestrijk de entrecotes dan rondom met de olijfolie. Bestrooi ze met wat grof zeezout en wat peper en leg ze vervolgens op de BBQ. Gril de entrecotes nu 3 minuten per kant en laat ze daarna op een houten plank of een voorverwarmd bord 5 minuutjes rusten.
Neem nu de kalfsentrecotes en snijd ze in dunne plakken. Bestrooi met versgemalen peper en nog wat zout en verdeel daarna de tonijn mayonaise over het vlees. Maak de kalfsentrecote tonnato af met wat kappertjes en serveer vervolgens direct.