Gegrilde kalfskotelet met chimichurriboter

Verwen je smaakpapillen met de verrukkelijke wereld van Hollands kalfsvlees door dit perfecte recept uit te proberen! Laat je verleiden door de zachtheid en smaakrijkdom van dit heerlijke gerecht.

Ingrediënten

  • 4 eetl. ongezouten boter, zacht
  • 2 eetlepels. gehakte peterselie
  • 2 theelepel. citroensap
  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 kalfskoteletjes met been (ca. 12 oz per stuk)
  • 1 eetl. koolzaadolie
  • Zeezout
  • Zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze

  • Bereid de grill voor op middelhoog vuur, ongeveer 300 graden.
  • Meng boter, peterselie, citroensap en knoflook in een kleine kom en meng goed. Zet apart terwijl je de kalfskoteletjes klaarmaakt.
  • Wrijf de kalfskoteletten in met olie en breng ze aan beide kanten goed op smaak met  zeezout en gemalen zwarte peper.
  • Grill de karbonades ongeveer 8 minuten per kant tot ze een interne temperatuur van 145 graden bereiken. (ligt een beetje aan de dikte van het vlees)
  • Haal de kalfskoteletten van de grill, bestrijk ze onmiddellijk met chimichurriboter en serveer.

 

Deel op social media: