Kip altijd een succes bij een BBQ, en deze Koreaanse kip met een zoete, pittige en kleverige glazuur is onze nieuwe favoriet. Garneer met lente-uitjes voor het serveren.
Ingrediënten
12 kippendijen , zonder bot en vel
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
duimgroot stukje gember , geraspt
4 bosuitjes , in plakjes gesneden
Voor het glazuur
4 eetlepels Koreaanse chilipeperpasta (gochujang) of gebruik een mengsel van 3 eetlepels ketchup en 1 eetlepel sriracha-chilisaus
2 eetlepels honing
sap ½ limoen
1 eetlepel sojasaus
1 tl sesamolie
2 eetlepels sesamzaadjes
Bereidingswijze
Gooi de kip in de sojasaus, sesamolie en gember. Rijg elke dij op twee lange metalen spiesen, zodat elke spies één kant van de dij doorboort. Blijf de kip rijgen en zorg dat deze stevig op de spiesen zit. Laat afkoelen tot je klaar bent om te koken. Meng de ingrediënten voor het glazuur.
Verwarm de BBQ. Als u een kolen-BBQ gebruikt, wacht dan tot de kolen asgrijs zijn voordat u begint met koken. Bak de kip 5-8 minuten aan elke kant (afhankelijk van de hitte). Als hij mooi verkoold is, maar nog niet helemaal gaar, begin dan met het aanbrengen van de glazuur. De honing zal binden als hij te lang wordt gegrild – de sleutel tot lekker plakkerige kip is het aanbrengen van de glazuur in lagen en het vaak omdraaien van de kip.
Zodra de glazuur is opgebruikt en de kip gaar is (dit duurt in totaal ongeveer 20 minuten), leg je de kip op een bord en laat je hem 5 minuten afkoelen. Vervolgens serveer je de kip bestrooid met lente-uitjes.